Beginnen met fitness

Start je training
Wanneer je thuis traint zul je extra gemotiveerd moeten zijn om daadwerkelijk elke training tot het uiterste uit te voeren! Fitness je met een schema? Zorg ervoor dat je met een schema je vorderingen dagelijks controleert. Als je het goed wilt doen moet je absoluut niet op goede apparatuur besparen, daarbij is veiligheid ook erg belangrijk. Wil je de juiste apparatuur aanschaffen, dan kan je denken aan een powerrack met safetybars voor het squatten en bankdrukken. Daarnaast is het natuurlijk ook niet verkeerd om de basisbeginselen van fitness te kennen zodat je weet hoe je het beste de oefeningen kan uitvoeren, dit om blessures zo ver mogelijk te beperken.

Hoe lang kan je het beste trainen en waar?

Als je de grote spiergroepen wilt gaan trainen, dan kan je het beste 3 of 4 setjes doen. Mocht je de kleine spiergroepen willen trainen, dan moet je denken aan 2 of 3 setjes. Hierbij moet de laatste rep met moeite uitgevoerd kunnen worden, dit kan je doen door bijvoorbeeld met het 1e serie te beginnen op 80% van je kunnen. Dit moet je opbouwen tot je uiteindelijk op 100% van je kunnen zit bij de laatste rep.

Hoe lang kan je het beste trainen?

Wij raden je aan om je training niet te lang te laten duren, dus kort maar krachtig! Hierbij kan je denken aan een training van niet langer dan een uur. Als je dat aanhoudt, zal je cortisol (het stresshormoon) een signaal geven om vetten en spierweefsel om te zetten naar glucose. Dat is wat je wil!

Naast trainen is rust ook zeer belangrijk!

Een erg belangrijk element van fitness is rust! De reden hiervoor is dat je tijdens de krachttraining je spieren belast, waardoor er kleine scheurtjes ontstaan, je spieren moeten hiervoor de tijd krijgen om voldoende te kunnen herstellen voor de volgende training! Combineer fitness met rust en de juiste voeding (bijv. door te bulken) en je zal zeker groeien! Probeer er daarnaast ook aan te denken om spiergroepen maximaal 1 keer per week aan te belasting d.m.v. training, zodat je spier genoeg tijd heeft om voldoende te herstellen en daarna te groeien!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *